Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën
Busreizen-Noorwegen

Busreizen en busrondreizen Noorwegen

In het comfort van een bus, de weidse Noorse wereld tegemoet

Muziekje op, blik op oneindig en lekker rondgereden worden terwijl de grootse landschappen van Noord-Europa aan je voorbij trekken. Wie wil dat nou niet? Een busreis door Noorwegen is daarom een prachtige optie om te overwegen voor komend vakantieseizoen. Maar hoe is het gesteld met de bussen in Noorwegen en kan je ook mooie pakketreizen boeken waarbij je een busrondreis naar en door Noorwegen maakt, of waarbij je naar Noorwegen vliegt en vervolgens met de bus het landschap verkent? Noorwegen.nl zocht het voor je uit.

1. Bussen in Noorwegen; wat je moet weten

Hoewel Noorwegen een land is van grote afstanden en lege wegen, heeft het een uitstekend busnetwerk. Bijna iedere noemenswaardige stad is met een lijnbus (of vooraf geboekte bus) te bereiken. Daarnaast kent Noorwegen ook een aantal aanbieders die express-diensten aanbieden voor lange afstand bestemmingen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de website van Bussekspress, of de Noorse vervoersdienst Vy, die ook het spoornetwerk in beheer heeft. 

Wat moet je verder weten over een busreis in Noorwegen? 

  • Denk je dat jouw bestemming te ver is om met de bus aan te reizen? Doe dat dan nog een keer! De bussen van Nor-Way Bussekspress (zie hierboven) rijden namelijk zelfs in Noord-Noorwegen;
  • Busreizen is een goedkope manier van reizen binnen Noorwegen. De kaartjes voor de bus zijn ten opzichte van kaartjes voor de trein en boten vriendelijk voor je portemonnee;
  • Ook het water over? Geen probleem! Noorse bussen hebben goede aansluiting met de Noorse veerdiensten, dus je kan jezelf zomaar met bus en al op een boot een fjord over zien steken;
  • Met de bus en ander openbaar vervoer door Noorwegen? Download dan de app Entur. Via deze – door de Noorse overheid aangewezen – app plan je je reis met alle mogelijke openbaarvervoersmiddelen in Noorwegen;
  • Graag wat luxe? Geen paniek. Noorse bussen zijn van alle gemakken voorzien en de Noorse wegen zijn goed. Je zal daarom met het comfort dat je in Nederland gewend bent over de weg vervoerd worden. 
Busreizen Noorwegen

2. Busrondreis Noorwegen

Word je niet zo vrolijk van zelf in de weer zijn met apps en routes? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een volledig verzorgde busreis naar Noorwegen te boeken. Er zijn reizen mogelijk waarbij de focus ligt op de vergezichten langs de Noorse fjorden, reizen waarin zo veel mogelijk kilometers richting de poolcirkel worden gemaakt, reizen waarin wordt ‘gecityhopt’ en bustrips langs de Noorse nationale parken. Wil je ook vanuit Nederland náár Noorwegen toe reizen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar Noorderlicht rondreis vanuit Nederland met De Jong Intra. In deze busvakantie door Noorwegen is de bus je voornaamste vervoersmiddel, maar worden er ook stukken van de trip per trein en met de Hurtigruten postboot afgelegd. Te gek toch?

Een andere optie zijn de busreizen van OAD waarmee je ook vanuit Nederland naar Noorwegen reist per bus en vervolgens in een fantastisch tempo allerlei excursies in Noorwegen afloopt. De prijzen van deze reizen zijn inclusief luxe touringcars, veerdiensten, verblijf in 3- en 4-sterrenhotels, toegang tot de Noordkaap en excursies.

Bekijk hieronder de populairste busreizen naar het Noorderlicht / de Noordkaap

3. Boot- en busreis Noorwegen

Om in Noorwegen te komen, wordt veelal over water gereisd. Belangrijke routes richting Noorwegen doen bijvoorbeeld eerst de veerdienst van Kiel (DE) naar Göteborg (ZW) of de veerdienst van Travemünde (DE) naar Trelleborg (ZW) aan, voordat je met de bus richting Oslo of Bergen door kan reizen. Reisorganisaties bieden busreizen naar en in Noorwegen dan ook vaak aan inclusief een transferservice richting Kiel of Travemünde. In Göteborg of Trelleborg begint vervolgens echt de busvakantie naar Noorwegen met het definitieve reisgezelschap. Nieuwsgierig geworden naar een dergelijke busreis in Noorwegen? De ANWB biedt momenteel alleen autovakanties naar Noorwegen aan, maar kijk eens naar deze opties:

Populaire boot-busreizen naar Noorwegen:

Liever eerst vliegen voordat je in de bus stapt? Dat kan vaak voor de kortere busreizen (ca. 8-10 dagen). Onder meer Oad biedt een 10-daagse fjordenvakantie met de bus in Noorwegen aan waarbij je eerst met het vliegtuig naar Stavanger reist.

Populaire vlieg-busreizen naar Noorwegen:

4. Busreis Scandinavië

De weg van Utrecht naar Oslo beslaat, indien gebruik gemaakt wordt van een veerdienst vanaf Duitsland een flinke 1200 kilometer, en zonder veerdiensten een kleine 1500 kilometer. Van Oslo naar Bergen in Noorwegen rijd je grofweg 500 kilometer met de bus, naar Trondheim ook en naar Tromsø zelfs een 1700 kilometer. Het is daarmee voor te stellen, dat alleen al in Noorwegen in een busvakantie van twee of drie weken bijzonder veel te rijden, maar ook te zien en te beleven is. Je zal je ogen uitkijken langs alle prachtige uitzichten, bij de eerste blik op de duizenden watervallen en wegdromen bij de waterrijke landschappen. Noorwegen biedt het allemaal!

Is alleen Noorwegen toch niet genoeg? Uiteraard zijn er met de bus onbegrensde mogelijkheden. Combinatiereizen zijn dan ook volop te vinden als je met de bus door Scandinavië wil reizen. Een busreis door Noorwegen, Finland en Zweden met Kras, een minivakantie Denemarken, Duitsland en Noorwegen inclusief minicruise met Effeweg, een rondreis Zweden en Noorwegen, inclusief de Lofoten en Lapland met Oad, een wandelvakantie met de bus door het Valdresdal; er is voor ieder wat wils!  

Populaire combinatiereizen die o.a. Noorwegen aandoen: