Zoek & boek

Busreizen en busrondreizen Noorwegen

 • Gastvrije Noorse cultuur
 • Magische fjordenlandschappen
 • Noorderlichtspektakel
 • Avontuurlijke outdoor-activiteiten
In het comfort van een bus, de weidse Noorse wereld tegemoet

Busreis naar Noorwegen

Muziekje op, blik op oneindig en lekker rondgereden worden terwijl de grootse landschappen van Noord-Europa aan je voorbij trekken. Wie wil dat nou niet? Een busreis door Noorwegen is daarom een prachtige optie om te overwegen voor komend vakantieseizoen. Maar hoe is het gesteld met de bussen in Noorwegen en kan je ook mooie pakketreizen boeken waarbij je een busrondreis naar en door Noorwegen maakt, of waarbij je naar Noorwegen vliegt en vervolgens met de bus het landschap verkent? Noorwegen.nl zocht het voor je uit.

Busrondreis Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek een busreis naar Noorwegen

de jong intra vakanties noorwegen
De Jong Intra Vakanties Bekijk prijs
Busvakantie Noorwegen

Busrondreis Noorwegen

Word je niet zo vrolijk van zelf in de weer zijn met apps en routes? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een volledig verzorgde busreis naar Noorwegen te boeken. Er zijn reizen mogelijk waarbij de focus ligt op de vergezichten langs de Noorse fjorden, reizen waarin zo veel mogelijk kilometers richting de poolcirkel worden gemaakt, reizen waarin wordt ‘gecityhopt’ en bustrips langs de Noorse nationale parken. Wil je ook vanuit Nederland náár Noorwegen toe reizen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar Noorderlicht rondreis vanuit Nederland met De Jong Intra. In deze busvakantie door Noorwegen is de bus je voornaamste vervoersmiddel, maar worden er ook stukken van de trip per trein en met de Hurtigruten postboot afgelegd. Te gek toch?

Een andere optie zijn de busreizen van OAD waarmee je ook vanuit Nederland naar Noorwegen reist per bus en vervolgens in een fantastisch tempo allerlei excursies in Noorwegen afloopt. De prijzen van deze reizen zijn inclusief luxe touringcars, veerdiensten, verblijf in 3- en 4-sterrenhotels, toegang tot de Noordkaap en excursies.

12-daagse busrondreis

Noorderlicht en de Lofoten

Ontdek het betoverende noorderlicht en verken schilderachtige dorpjes te midden van de adembenemende Lofoten-eilanden. Deze rondreis brengt je naar de Kerstman, Oslo en Helsinki. Ervaar het ultieme comfort aan boord van onze luxe touringcar tijdens deze onvergetelijke Scandinavische reis

Lofoten Noorwegen

Boot- en busreis Noorwegen

Om in Noorwegen te komen, wordt veelal over water gereisd. Belangrijke routes richting Noorwegen doen bijvoorbeeld eerst de veerdienst van Kiel (DE) naar Göteborg (ZW) of de veerdienst van Travemünde (DE) naar Trelleborg (ZW) aan, voordat je met de bus richting Oslo of Bergen door kan reizen. Reisorganisaties bieden busreizen naar en in Noorwegen dan ook vaak aan inclusief een transferservice richting Kiel of Travemünde. In Göteborg of Trelleborg begint vervolgens echt de busvakantie naar Noorwegen met het definitieve reisgezelschap. Nieuwsgierig geworden naar een dergelijke busreis in Noorwegen? De ANWB biedt momenteel alleen autovakanties naar Noorwegen aan, maar kijk eens naar deze opties:

Bus en bootreis Noorwegen
Busreis Noorwegen

Busreis Scandinavië

De weg van Utrecht naar Oslo beslaat, indien gebruik gemaakt wordt van een veerdienst vanaf Duitsland een flinke 1200 kilometer, en zonder veerdiensten een kleine 1500 kilometer. Van Oslo naar Bergen in Noorwegen rijd je grofweg 500 kilometer met de bus, naar Trondheim ook en naar Tromsø zelfs een 1700 kilometer. Het is daarmee voor te stellen, dat alleen al in Noorwegen in een busvakantie van twee of drie weken bijzonder veel te rijden, maar ook te zien en te beleven is. Je zal je ogen uitkijken langs alle prachtige uitzichten, bij de eerste blik op de duizenden watervallen en wegdromen bij de waterrijke landschappen. Noorwegen biedt het allemaal!

Is alleen Noorwegen toch niet genoeg? Uiteraard zijn er met de bus onbegrensde mogelijkheden. Combinatiereizen zijn dan ook volop te vinden als je met de bus door Scandinavië wil reizen. Een busreis door Noorwegen, Finland en Zweden met Kras, een minivakantie Denemarken, Duitsland en Noorwegen inclusief minicruise met Effeweg, een rondreis Zweden en Noorwegen, inclusief de Lofoten en Lapland met Oad, een wandelvakantie met de bus door het Valdresdal; er is voor ieder wat wils!  

Bussen in Noorwegen; wat je moet weten

Hoewel Noorwegen een land is van grote afstanden en lege wegen, heeft het een uitstekend busnetwerk. Bijna iedere noemenswaardige stad is met een lijnbus (of vooraf geboekte bus) te bereiken. Daarnaast kent Noorwegen ook een aantal aanbieders die express-diensten aanbieden voor lange afstand bestemmingen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de website van Bussekspress, of de Noorse vervoersdienst Vy, die ook het spoornetwerk in beheer heeft.

Wat moet je verder weten over een busreis in Noorwegen? 

 • Denk je dat jouw bestemming te ver is om met de bus aan te reizen? Doe dat dan nog een keer! De bussen van Nor-Way Bussekspress (zie hierboven) rijden namelijk zelfs in Noord-Noorwegen;
 • Busreizen is een goedkope manier van reizen binnen Noorwegen. De kaartjes voor de bus zijn ten opzichte van kaartjes voor de trein en boten vriendelijk voor je portemonnee;
 • Ook het water over? Geen probleem! Noorse bussen hebben goede aansluiting met de Noorse veerdiensten, dus je kan jezelf zomaar met bus en al op een boot een fjord over zien steken;
 • Met de bus en ander openbaar vervoer door Noorwegen? Download dan de app Entur. Via deze – door de Noorse overheid aangewezen – app plan je je reis met alle mogelijke openbaarvervoersmiddelen in Noorwegen;
 • Graag wat luxe? Geen paniek. Noorse bussen zijn van alle gemakken voorzien en de Noorse wegen zijn goed. Je zal daarom met het comfort dat je in Nederland gewend bent over de weg vervoerd worden.
Waar wacht je nog op?

Boek een accommodatie in Noorwegen

booking.com noorwegen
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje.nl noorwegen
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
interhome noorwegen
Interhome Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Noorwegen?

Mirthe helpt je verder

Hulp nodig bij het maken van je reisroute voor je rondreis door Noorwegen of op zoek naar een geschikte accommodatie voor je stedentrip? Wil je meer weten over de voorwaarden van een huurauto of de lokale pareltjes ontdekken? Of wil je gewoon weten waar en wanneer je in Noorwegen moet zijn voor het Noorderlicht?

Mirthe Noorwegen expert
 • Gastvrije Noorse cultuur
 • Magische fjordenlandschappen
 • Noorderlichtspektakel
 • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Noorwegen voor je…