Zoek & boek

Reisadvies voor Noorwegen

  • Gastvrije Noorse cultuur
  • Magische fjordenlandschappen
  • Noorderlichtspektakel
  • Avontuurlijke outdoor-activiteiten
Update: 16-10-2023

Reisadvies Noorwegen

Nu de Coronamaatregelen in de meeste landen sterk afgenomen of zelfs opgeheven zijn is het tijd voor een duidelijke update. Het reisadvies van de Nederlandse overheid voor reizen naar Noorwegen staat inmiddels alweer een tijd volledig op groen. Dit betekent o.a. dat de veiligheidsrisico’s (breedste zin van het woord) in Noorwegen vergelijkbaar zijn met wat men in Nederland gewend is.

Skigebied Trysil in Noorwegen vliegtuig
Waar wacht je nog op?

Boek een georganiseerde reis naar Noorwegen

de jong intra vakanties noorwegen
De Jong Intra Vakanties Bekijk prijs
buro scanbrit noorwegen
Buro Scanbrit Bekijk prijs
voigt travel noorwegen
Voigt Travel Bekijk prijs
Riksja Travel noorwegen
Riksja Travel Bekijk prijs
snp natuurreizen noorwegen
SNP Natuurreizen Bekijk prijs
het reisadvies voor noorwegen

Covid-19

De Noorse overheid vermeldt inmiddels op haar website dat de reisrestricties die waren ingesteld in verband met het Coronavirus zijn opgeheven. Daarmee hanteert zij weer dezelfde regels voor buitenlanders als voor de Coronapandemie. Vanwege de vergaande samenwerking tussen Noorwegen en de EU betekent dit dat er voor Europese burgers in beginsel geen inreisbeperkingen naar Noorwegen gelden. Wat uiteraard wel benodigd is, is een geldig legitimatiebewijs.

Criminaliteit en terrorisme

Zoals gezegd zijn de veiligheidsrisico’s in Noorwegen vergelijkbaar met die in Nederland. De criminaliteitscijfers zijn laag, maar het is natuurlijk nog steeds verstandig om op drukke, toeristische plaatsen op je hoede te zijn voor zakkenrollers.

Wereldwijd is er een risico op terroristische aanslagen, dit geldt dus ook voor Europa. Zowel in Nederland als in Noorwegen om alert te blijven, op de hoogte te blijven van ontwikkeling en aanwijzingen van lokale autoriteiten op te volgen.

oslo stedentrip

Lhbtiq+

In 2022 is er een aanlag gepleegd, gericht tegen te lhbtiq+ gemeenschap waarbij twee mensen om het leven kwamen. Toch worden lhbtiq+ personen over het algemeen juist wel geaccepteerd in Noorwegen. Het Ministerie van Buitenlandse zaken beschouwt Noorwegen dan ook als een veilig land voor leden van de Lhbtiq+ gemeenschap.

 

Weersomstandigheden

Hou verder rekening met extreme weersomstandigheden in Noorwegen. Bij hevige regenval kunnen er bijvoorbeeld aardverschuivingen of overstromingen plaatsvinden. Hou het nieuws goed in de gaten om op de hoogte te blijven en volg aanwijzingen van lokale autoriteiten op.

Wanneer je op wintersport gaat, is het ook goed om rekening te houden met hevige sneeuwval en lawines die kunnen voorkomen in winterportgebieden. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat wegen worden afgesloten of openbaar vervoer vertraging oploopt.

Skigebied Trysil in Noorwegen
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Noorwegen?

Mirthe helpt je verder

Hulp nodig bij het maken van je reisroute voor je rondreis door Noorwegen of op zoek naar een geschikte accommodatie voor je stedentrip? Wil je meer weten over de voorwaarden van een huurauto of de lokale pareltjes ontdekken? Of wil je gewoon weten waar en wanneer je in Noorwegen moet zijn voor het Noorderlicht?

Mirthe Noorwegen expert
  • Gastvrije Noorse cultuur
  • Magische fjordenlandschappen
  • Noorderlichtspektakel
  • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Noorwegen voor je…