Zoek & boek

Valuta Noorwegen

  • Gastvrije Noorse cultuur
  • Magische fjordenlandschappen
  • Noorderlichtspektakel
  • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Valuta van Noorwegen

Noorwegen, bekend om zijn adembenemende fjorden, uitgestrekte bossen en rijke cultuur, heeft ook een fascinerende valutageschiedenis. We nemen je mee op een reis door de evolutie van de Noorse valuta, van oude tijden tot het moderne financiële landschap. Leer over de biljetten en munten die momenteel in omloop zijn, ontdek interessante feiten over het ontwerp en de symboliek ervan, en kom meer te weten over hoe het Noorse betalingssysteem functioneert. Of je nu van plan bent om dit betoverende land te bezoeken of gewoon geïnteresseerd bent in valutazaken, deze pagina biedt een uitgebreid overzicht van de valuta van Noorwegen.

Valuta van Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek een georganiseerde reis naar Noorwegen

de jong intra vakanties noorwegen
De Jong Intra Vakanties Bekijk prijs
buro scanbrit noorwegen
Buro Scanbrit Bekijk prijs
voigt travel noorwegen
Voigt Travel Bekijk prijs
Riksja Travel noorwegen
Riksja Travel Bekijk prijs
snp natuurreizen noorwegen
SNP Natuurreizen Bekijk prijs
Noorse Kronen

De munteenheid van Noorwegen

De munteenheid in Noorwegen is dan uiteraard ook niet de Euro. In Noorwegen betaal je met Noorse Kronen: NOK.

Schrik niet als je voor het eerst een bedrag in NOK tegenkomt. De wisselkoers in Noorwegen is namelijk ongeveer 1:10 met de Euro. Als je even snel wilt uitrekenen wat iets ongeveer kost in euro’s kun je het bedrag in Noorse Kronen dus door 10 delen. Een nulletje minder dus.

(Wacht, is dat huis daar dan echt maar €100.000? En.. die villa maar €200.000?? Ja, inderdaad, de huizenprijzen liggen, vooral in het buitengebied, een stuk lager in Noorwegen.)

Waar wacht je nog op?

Boek een accommodatie in Noorwegen

booking.com noorwegen
Booking.com Bekijk prijs
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
interhome noorwegen
Interhome Bekijk prijs

In Noorwegen geld omrekenen

De precieze wisselkoers veranderd uiteraard constant en op het moment van schrijven van dit artikel is NOK 100 maar €9,75 waard. Bij grote bedragen is het daarom altijd raadzaam om wel even de juiste wisselkoers te zoeken, want het kan gauw al een paar tientjes tot honderden euro’s minder duur zijn dan je dacht.

Hiervoor kun je simpelweg “*bedrag* NOK in EUR” in Google intypen en je hebt direct het antwoord dat je zoekt.

De prijzen in Noorwegen

Ondanks dat de huizenprijzen lager liggen in Noorwegen moet je niet verschieten als je bijvoorbeeld aan de kassa van de supermarkt staat. Omdat Noorwegen geen EU land is liggen de import-kosten een stuk hoger en de 25% BTW helpen ook niet mee om de prijzen lager te houden.

Leuke weetjes

Wist je dat het gemiddelde inkomen in Noorwegen trouwens een stuk hoger ligt dan in Nederland? Ook is het verschil tussen het inkomen van bijvoorbeeld een schoonmaakster en een dokter een stuk kleiner dan bij ons. Voor de Noren zijn de hogere prijzen dan ook geen probleem. En al die Tesla’s op de weg? Dat komt omdat die flink gesubsidieerd worden en een Tesla kost vaak niet meer dan een Volkswagen Golf. Tsja, welke zou jij dan kiezen?

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Noorwegen?

Mirthe helpt je verder

Hulp nodig bij het maken van je reisroute voor je rondreis door Noorwegen of op zoek naar een geschikte accommodatie voor je stedentrip? Wil je meer weten over de voorwaarden van een huurauto of de lokale pareltjes ontdekken? Of wil je gewoon weten waar en wanneer je in Noorwegen moet zijn voor het Noorderlicht?

Mirthe Noorwegen expert
  • Gastvrije Noorse cultuur
  • Magische fjordenlandschappen
  • Noorderlichtspektakel
  • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Noorwegen voor je…