Zoek & boek

De Trollveggen in Noorwegen

 • Gastvrije Noorse cultuur
 • Magische fjordenlandschappen
 • Noorderlichtspektakel
 • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Adembenemende steile bergwand

Trollveggen, ook wel bekend als de “Trollenmuur,” is een indrukwekkende bergwand in Noorwegen, gelegen in de provincie Møre og Romsdal, in West-Noorwegen. De bergwand staat bekend om zijn dramatische verticale rotswanden en steile hellingen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de Trollveggen. We leggen onder andere uit waar de naam vandaan komt en delen een aantal feiten en cijfers met je. Tot slot beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over de Trollveggen.

Trollveggen Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek een georganiseerde reis naar Noorwegen

voigt travel noorwegen
Voigt Travel Bekijk prijs
Riksja Travel noorwegen
Riksja Travel Bekijk prijs
snp natuurreizen noorwegen
SNP Natuurreizen Bekijk prijs
de jong intra vakanties noorwegen
De Jong Intra Vakanties Bekijk prijs
SRC Reizen Bekijk prijs
Trollveggen Noorwegen

Wat is de Trollveggen en waar komt de naam vandaan?

De Trollveggen is een van de hoogste verticale wanden in Europa, met een hoogte van ongeveer 1.100 meter vanaf de voet tot aan de top. Deze indrukwekkende geologische formatie trekt avonturiers en natuurliefhebbers van over de hele wereld aan. Bergbeklimmers komen hierheen om de uitdagende rotswanden te bedwingen, en er zijn wandelpaden in de buurt voor wandelaars van alle niveaus om van het adembenemende uitzicht te genieten. De naam “Trollveggen” komt uit de rijke Noorse folklore en verwijst naar de legendarische trollen die in deze bergen zouden wonen.

Waar wacht je nog op?

Boek een activiteit bij de Trollveggen

Trollveggen Noorwegen

Feiten en cijfers over de trollveggen

Trollveggen is een indrukwekkende natuurlijke formatie die zowel avonturiers als natuurliefhebbers aantrekt. De steile rotswand heeft een hoogte van 1100 meter en maakt deel uit van het Romsdal-gebergte. Er zijn verschillende klimroutes, waarvan de Trollryggen de bekendste is. Hieronder hebben we nog een aantal feiten en cijfers voor je verzameld.

Feiten en cijfers op een rijtje

 • Hoogte: De Trollveggen heeft een hoogte die varieert, maar het hoogste verticale gedeelte kan ongeveer 1.100 meter bereiken vanaf de voet tot aan de top.
 • Locatie: Het bevindt zich in de gemeente Rauma, provincie Møre og Romsdal, in West-Noorwegen.
 • Afstand van Oslo: Trollveggen ligt op ongeveer 470 kilometer ten noorden van Oslo, de hoofdstad van Noorwegen.
 • Klimroutes: Er zijn verschillende klimroutes op de Trollveggen, waarvan sommige technisch uitdagend zijn. De Trollryggen-route is een van de meest beroemde klimroutes op de berg.
 • Jaarlijkse bezoekers: De Trollveggen trekt elk jaar duizenden bergbeklimmers, wandelaars en toeristen van over de hele wereld aan.

De Trollveggen en de Trollstigen

Trollveggen en Trollstigen liggen in dezelfde regio in Noorwegen. De Trollstigen is een beroemde bergweg die door het prachtige landschap van de Noorse bergen slingert en een spectaculair uitzicht biedt op onder andere de Trollveggen.De Trollstigen-weg staat bekend om zijn scherpe bochten en steile hellingen, en het is een populaire toeristische route. Onderweg kun je verschillende uitkijkpunten vinden waar je kunt stoppen om van het uitzicht op de Trollveggen en andere prachtige natuurlijke bezienswaardigheden te genieten. Het is een hele mooie manier om de regio te verkennen en zowel de Trollveggen als de Trollstigen te ervaren tijdens je bezoek aan Noorwegen.

Trollveggen Noorwegen

Åndalsnes - Trollstigen & Trollwall Audio Guide Bus Tour

Tijdens deze tour ontdek je enkele van de meest adembenemende natuurlijke wonderen van Noorwegen, waaronder de Trollstigen, een schilderachtige bergweg met 11 haarspeldbochten, en de spectaculaire Troll Wall. Onderweg passeer je prachtige landschappen, zoals de Rauma-vallei en de Isterdal-vallei, en maak je stops bij uitkijkpunten om te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. Een audiogids vertelt onderweg over de geschiedenis van de Trollstigen en Åndalsnes.

Trollveggen Noorwegen

Hoe kom je bij de trollveggen?

Om bij de Trollveggen in Noorwegen te komen, zijn er verschillende reisopties. Je kunt met je eigen auto door Noorwegen reizen en de Trollveggen bezoeken, maar je kunt ook met het vliegtuig of de trein reizen. Meestal reis je dan eerst naar de dichtstbijzijnde stad, zoals Ålesund. Vervolgens kun je een auto huren en de E136-weg volgen naar het zuiden, waarbij je de borden naar Trollveggen volgt. Als alternatief kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer, zoals treinen en bussen, om naar nabijgelegen steden als Åndalsnes te reizen en van daaruit lokale bussen nemen naar het Trollveggen-gebied. Eenmaal in de buurt van Trollveggen kun je de borden naar specifieke uitkijkpunten, parkeerplaatsen of wandelpaden volgen om deze indrukwekkende bergwand te bereiken.

Trollveggen Noorwegen
Trollveggen Noorwegen

Wandelen in de buurt van Trollveggen

De omgeving van de beroemde Trollenmuur biedt het perfecte decor voor wandelaars. Er zijn hier verschillende mooie wandelroutes te vinden voor elk niveau. De Romsdalseggen-route is een van de meest beroemde wandelroutes in de buurt van Trollveggen. Het biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen. De route is ongeveer 10 kilometer lang en wordt als matig tot uitdagend beschouwd vanwege de steile hellingen. Het vertrekpunt is meestal bij het Trollstigen Visitor Center. Ook de Trollkyrkja is een hele mooie wandelroute. Deze wandelroute leidt naar de Trollkyrkja, een opvallende piek in de buurt van Trollveggen. Het pad begint bij Åndalsnes en loopt door een bebost gebied voordat het steiler wordt naarmate je dichter bij de piek komt. Het is een uitdagende wandeling, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard. Verder zijn er verschillende mooie wandelroutes in het Venjedalen dal.

Veelgestelde vragen over Trollveggen

Hoe hoog is de Trollenmuur?

De Trollenmuur heeft een hoogte van ongeveer 1.000 meter vanaf de basis tot aan de top. Het is een adembenemende rotswand die bekend staat om zijn uitdagingen voor klimmers.

Waar bevindt Trollveggen zich?

Trollveggen bevindt zich in de buurt van Åndalsnes in de regio Møre og Romsdal in Noorwegen. Het is te vinden langs de zalmrivier Rauma en is bereikbaar via de Trollstigen-weg.

Wat is er te doen bij Trollveggen?

Bij Trollveggen kunnen bezoekers genieten van het prachtige uitzicht op de indrukwekkende rotswand en de omliggende bergen. Er zijn ook mogelijkheden om te wandelen en te klimmen in de omgeving. Voor avontuurlijke klimmers is het een uitdaging om de Trollenmuur te beklimmen.

Is Trollveggen gevaarlijk om te beklimmen?

Ja, Trollveggen staat bekend als een gevaarlijke plek voor klimmers vanwege zijn steile rotswanden en moeilijke omstandigheden. Alleen ervaren klimmers met de juiste uitrusting en training moeten een poging wagen om de Trollenmuur te beklimmen.

Kan ik de Trollstigen-weg nemen om Trollveggen te zien?

Ja, de Trollstigen-weg biedt een panoramisch uitzicht op Trollveggen en is een populaire route voor toeristen. Het is een van de meest indrukwekkende bergwegen in Noorwegen en biedt adembenemende uitzichten op de omliggende natuur.

Zijn er wandelpaden in de buurt van Trollveggen?

Ja, er zijn wandelpaden in de buurt van Trollveggen die bezoekers de kans bieden om te wandelen en de natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen. Deze paden variëren in moeilijkheidsgraad en bieden verschillende mogelijkheden voor wandelaars.

Is er een bezoekerscentrum bij Trollveggen?

Ja, er is een bezoekerscentrum genaamd het “Trollveggen Besøkssenter” in de buurt van Trollveggen. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis en geologie van de Trollenmuur en informatie krijgen over wandelmogelijkheden in de omgeving.

Waar wacht je nog op?

Boek een accommodatie in Noorwegen

booking.com noorwegen
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje.nl noorwegen
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
interhome noorwegen
Interhome Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Noorwegen?

Anne helpt je verder

Hulp nodig bij het maken van je reisroute voor je rondreis door Noorwegen of op zoek naar een geschikte accommodatie voor je stedentrip? Wil je meer weten over de voorwaarden van een huurauto of de lokale pareltjes ontdekken? Of wil je gewoon weten waar en wanneer je in Noorwegen moet zijn voor het Noorderlicht?

Anne Noorwegen expert
 • Gastvrije Noorse cultuur
 • Magische fjordenlandschappen
 • Noorderlichtspektakel
 • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Noorwegen voor je…