Zoek & boek

Een huskytocht maken in Noorwegen

  • Gastvrije Noorse cultuur
  • Magische fjordenlandschappen
  • Noorderlichtspektakel
  • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Een huskytocht in Noorwegen: winteravontuur in de arctische wildernis

Het Noorse landschap is op veel plekken de hele winter lang bedekt met een laagje sneeuw; zeker in het noorden. Dit maakt Noorwegen dan ook een zeer geschikte bestemming voor wintersport en sneeuwvakanties. Een activiteit die op menig bucketlist terugkomt, is het maken van een huskytocht in Noorwegen. Het is een bijzondere ervaring die je een inkijkje geeft in de Noorse cultuur en tegelijkertijd een andere kijk geeft op het sprookjesachtige sneeuwlandschap. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het maken van een huskytocht in Noorwegen.

Huskytocht Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek een georganiseerde reis naar Noorwegen

voigt travel noorwegen
Voigt Travel Bekijk prijs
Riksja Travel noorwegen
Riksja Travel Bekijk prijs
snp natuurreizen noorwegen
SNP Natuurreizen Bekijk prijs
de jong intra vakanties noorwegen
De Jong Intra Vakanties Bekijk prijs
SRC Reizen Bekijk prijs

Waarom een huskytocht maken in Noorwegen

In Noorwegen een huskytocht maken, is een fantastische ervaring en daar zijn verschillende redenen voor. In de eerste plaats is Noorwegen rijk aan prachtige natuur en tijdens een sledetocht word je door dit mooie landschap gevoerd. Daarnaast is het een spannend avontuur en heb je interactie met de vriendelijke, energieke husky’s die je voortrekken. Vaak maak je eerst even kennis met deze leuke viervoeters en bouw je snel een band met ze op. Verder is een huskytocht een culturele ervaring en krijg je een inkijkje in de traditionele manier van leven in de Arctische regio. Als je een sledetocht maakt in het donker, heb je tot slot ook nog eens kans om het noorderlicht te spotten.

Huskytocht Noorwegen
Ontdek de wildernis van Noord-Noorwegen

Boek een 8-daagse hondenslee-expeditie

Tijdens deze 8-daagse reis ga je met je eigen huskyspan de Noorse wildernis boven de poolcirkel verkennen. Je reist elke dag door prachtige nieuwe sneeuwlandschappen en gaat 4 nachten wildkamperen in een expeditietent. Daarnaast verblijf je een nacht in een wildernishut met sauna en een nacht in een Lavuu (traditionele Noorse tent). Je wordt begeleid door een ervaren gids en je wordt voorzien van geschikte uitrusting en kleding.

Wat kun je verwachten van een huskytocht in Noorwegen?

Voordat je een sledetocht boekt, is het fijn om te weten wat je eigenlijk kunt verwachten. Hoe gaat zo’n tocht in z’n werk? Mag je de husky’s meteen zelf besturen bijvoorbeeld? Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet hoe een huskytocht in Noorwegen er meestal ongeveer aan toe gaat.

Huskytocht Noorwegen sledetocht met honden

Ontmoeting met de Husky's

Je begint je avontuur met een kennismaking met de husky’s en de trainers. Je leert de honden kennen, krijgt de kans om hun namen te horen en ontdekt hoe ze worden verzorgd. Het is niet alleen leuk om alvast wat tijd met de honden door te brengen, het zorgt er ook voor dat je alvast een band opbouwt.

Huskytocht Noorwegen

Training en instructies

Voordat je de slede bestuurt, ontvang je van de trainer instructies over hoe je de slede moet besturen, de honden moet aanmoedigen en met de honden moet omgaan. Vaak krijg je de gelegenheid om op het terrein even te oefenen.

Huskytocht Noorwegen husky

Besturen van de slede

Je krijgt je eigen huskyslede toegewezen en bestuurt deze terwijl de husky’s ervoor zorgen dat je vooruitkomt. De sledes bieden meestal plaats aan één tot twee personen. Als je met z’n tweeën op een slee zit, kun je onderweg soms nog even wisselen, zodat jullie allebei gelegenheid hebben om de slee te besturen.

Huskytocht Noorwegen

Schilderachtige routes

Huskytochten volgen vaak schilderachtige routes door besneeuwde bossen, over bevroren meren en langs met sneeuw bedekte bergen. De tocht geeft je dan ook de gelegenheid om de besneeuwde Noorse natuur te zien en ervaren op een unieke manier.

Huskytocht Noorwegen

Fysieke activiteit

Het besturen van een slede en het begeleiden van de husky’s vereist enige fysieke inspanning, dus verwacht een actieve ervaring. Het is belangrijk om warme kleding en geschikte uitrusting te dragen om jezelf te beschermen tegen de kou.

Huskytocht Noorwegen overnachten

Overnachtingsmogelijkheden

Sommige huskytochten zijn inclusief overnachtingen in traditionele hutten, tenten of andere accommodaties in de wildernis. Dit maakt het avontuur nog groter en intenser én je hebt kans om het noorderlicht te spotten vanaf een unieke locatie in Noorwegen.

Huskytocht Noorwegen

Voorbereiden op een huskytocht

Om optimaal van je huskytocht te genieten, is het belangrijk om je goed voor te bereiden:

Kleding: Draag warme en waterdichte kleding, inclusief thermische onderkleding, isolerende lagen, een goede winterjas, handschoenen en een muts.

Uitrusting: Zorg ervoor dat je beschikt over geschikte winterlaarzen en andere benodigdheden, zoals een bril met UV-bescherming.

Fysieke conditie: Hoewel je geen extreme conditie nodig hebt, is een basisniveau van fysieke fitheid wel belangrijk omdat het besturen van een slede en het werken met de honden enige kracht en uithoudingsvermogen vereist. Veel aanbieders noemen bijvoorbeeld dat je op één been moet kunnen staan.

Een sledetocht in Noorwegen boeken

Het boeken van een huskytocht in Noorwegen kan online worden gedaan via verschillende platformen en reisbureaus. Het is belangrijk om kritisch te zijn op het welzijn van de honden en je kunt dan ook het beste boeken via een gerenommeerde organisatie. Zorg ervoor dat je de details van de tocht goed begrijpt, inclusief de duur, de moeilijkheidsgraad en eventuele inbegrepen maaltijden of overnachtingen. Hieronder hebben we een aantal mooie sledetochten in Noorwegen voor je op een rijtje gezet.

Huskytocht Noorwegen

Veelgestelde vragen over huskytochten in Noorwegen

Moet ik ervaring hebben om deel te nemen aan een huskytocht?

Nee, de meeste huskytochten zijn geschikt voor beginners. Je krijgt instructies en begeleiding voordat je op pad gaat.

Wanneer is het beste seizoen voor een huskytocht?

Het huskytochtseizoen loopt meestal van november tot april, wanneer er voldoende sneeuw ligt.

Zijn huskytochten geschikt voor kinderen?

Ja, er zijn tochten die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. De moeilijkheidsgraad kan variëren, dus informeer bij de touroperator.

Wat gebeurt er als het weer slecht is?

Touroperators houden rekening met de weersomstandigheden en kunnen tochten annuleren of aanpassen indien nodig.

Waar wacht je nog op?

Boek een accommodatie in Noorwegen

booking.com noorwegen
Booking.com Bekijk prijs
natuurhuisje.nl noorwegen
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
interhome noorwegen
Interhome Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Noorwegen?

Mirthe helpt je verder

Hulp nodig bij het maken van je reisroute voor je rondreis door Noorwegen of op zoek naar een geschikte accommodatie voor je stedentrip? Wil je meer weten over de voorwaarden van een huurauto of de lokale pareltjes ontdekken? Of wil je gewoon weten waar en wanneer je in Noorwegen moet zijn voor het Noorderlicht?

Mirthe Noorwegen expert
  • Gastvrije Noorse cultuur
  • Magische fjordenlandschappen
  • Noorderlichtspektakel
  • Avontuurlijke outdoor-activiteiten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Noorwegen voor je…