Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Vakantiehuis in Oslo

Metropolitisch gevoel, ruige bergen, helder water, waanzinnig eten. Dat je naar Oslo wil dat is niet zo gek. En dat je zelfs een tijdje het gevoel wil hebben in Oslo te wonen, dat is al helemaal niet zo gek. Een vakantiehuis huren in of nabij Oslo is dan ook een fantastisch idee. Hoe je dat aanpakt? Enkele tips. 

1. Waarom een vakantiehuis in Oslo 

Oslo is een stad met vele gezichten. Het luxe waterleven van jachten en havens is er te zien, net als het woeste buitenleven met wandelen, vissen, kamperen en wintersport. Daarnaast kan je er prachtige kunst aanschouwen, cultuur opsnuiven, heerlijk zeebanket eten, naar hartelust shoppen en genieten van het prachtige uitzicht over het Oslo fjord. Het verbaast ons dan ook niets dat je in Oslo wil verblijven. Hotels in Oslo hebben echter de reputatie om duur te zijn en hardcore kamperen doen veel mensen zeker in de koudere herfst, winter en lentemaanden niet graag. De oplossing kan daarom zijn om een vakantiehuis te huren gedurende je verblijf in Noorwegen en vanuit daar de hoofdstad te ontmoeten. Een huis huren is namelijk over het algemeen goedkoper, te meer omdat het je weerhoudt van constant (duur) uit eten gaan. Enkele andere voordelen van het huren van een vakantiehuis in Oslo:

  • Afwisseling van cultuur met natuur: als je op reis gaat naar Noorwegen ben je vast gek van de Noorse natuur. Het is dan ook zonde om heel je verblijf vast te zitten in de beelden, geuren en geluiden van de stad. Door een huis nabij Oslo in de natuur te huren combineer je stadse tripjes met heerlijke wandelingen door het bos en de bergen en kan je ‘s avonds behaaglijk bij je eigen vuurkorf zitten;
  • De kinderen: op reis met kinderen kan een uitdaging zijn, maar ook ontzettend gezellig. Het komt de gezelligheid vaak ten goede als iedereen genoeg ruimte heeft, voldoende slaapt en ook op zijn eigen houtje kan relaxen, spelen en een boekje kan lezen. Een vakantiehuis is daarmee de ideale oplossing voor een vakantie in Noorwegen met (kleine) kinderen.
  • Luxe: er zijn veel luxe vakantiehuizen te vinden in Noorwegen en ook rond Oslo. Heb je dus altijd gedroomd van een jaccuzzi, een sauna of prachtig uitzicht over het water? Een vakantiehuis in Oslo is je kans! Ook zonder deze extremen kan je je overigens in een Noors vakantiehuis al de koning te rijk voelen. De inrichting is vaak warm, er is veelal veel ruimte in of om het huis en de natuur is nooit ver weg. 
  • Knusse wintervakanties: veel mensen denken er niet over na, maar Noorwegen en ook Oslo is een ideale winterbestemming. De straten zijn gezellig, de lucht is vaak mooi blauw en fris en om je heen verschijnt een winterwonderland waarin je fantastische Nordic activiteiten kan ondernemen. Een te gekke vakantiesetting dus! Echter, een winterse vakantie vraagt wel om nadenken over activiteiten voor ‘s avonds. En die kan je heel goed ondernemen in een vakantiehuis. Met een spelletje, een glas wijn en een aangestoken open haard creëer je de ultieme vakantiesfeer. 

2. Een vakantiehuis huren in Oslo, waar doe je dat? 

Vakantiehuizen huren kan in Noorwegen en Oslo op vele (online) plekken. Airbnb heeft de afgelopen jaren bijvoorbeeld een enorme vlucht genomen. Daarnaast bieden ook veel Noren met een tweede huis, hun vakantiestek aan via bijvoorbeeld Novasol, Hometogo of natuurhuisje. Verder kan je commercieel uitgebate vakantiehuisjes in de buurt van Oslo gemakkelijk vinden via Booking.com en de ANWB

3. Plaatsen voor een huisje in en rond Oslo

Wanneer je echt ín Oslo in een huis wil verblijven zal je vaak genoegen moeten nemen met een appartement. Deze kan je vinden via Airbnb en Booking.com. Wanneer je er op tijd bij bent kan je via dit soort boekingssites prachtige stekjes vinden, bijvoorbeeld in het stadscentrum of aan de haven. Op die laatste locatie kan je vaak ook bijzondere kamers huren aan het water met bubbelbad en al.

Ben je toch op zoek naar een woning met een wat meer landelijk gevoel vanuit waar je de stad met de auto of het openbaar vervoer kan gaan bezoeken, dan heeft het meer zin om om in de dorpen rondom Oslo te kijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze schattige woning met vuurkorf op 1.5 uur afstand van Oslo, naar deze moderne vakantiewoningen op nog geen uur rijden of naar deze landelijke vakantiedroom. Wil je echt speciaal en luxe gaan? Probeer dan een van de exclusieve vakantiehuizen aan het Oslofjord te bemachtigen. Zoals voor veel dingen ten aanzien van vakantie, geldt ook voor een huis rondom Oslo dat hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans is dat je het voor een redelijke prijs vindt. 

4. Vakantieparken in de buurt van Oslo

Zeker met kinderen, of voor een vakantie met de hele (uitgebreide) familie kan een vakantiepark ook een zeer geschikte verblijfplaats zijn voor je vakantie in Noorwegen. Een vakantiepark in Noorwegen betreft vaak ofwel een camping die ook verschillende (soorten) huisjes aanbiedt voor de verhuur of een huisjespark waar ook veel Noren een tweede huis bezitten. In de buurt van Oslo vind je een paar mooie parken, variërend in sfeer van “back to nature” tot “luxevakantie met het gezin”. We sommen ze voor je op:

  • Topcamp Bogstad – Oslo: camping met verschillende soorten huisjes en hutjes op 15 minuten rijden van Oslo. 
  • Aros Feriesenter: ruime appartementen aan het strand bij Kristiansand, op 2,5 uur rijden van Oslo.
  • Topcamp Sjosanden Mandal: verschillende soorten natuurhuisjes in bosrijke omgeving vlakbij het strand op enkele uren van Oslo.